Saya sahut Cabaran SEO WCB 2017

Share:
Alang-alang saya ada blog untuk bisnes, why not saya cuba join contest SEO oleh Tuan Azham Zanal. Ini website beliau (KLIK UNTUK LAWAT). Ini yang saya bermonolog semasa Tuan Azham announce contest ini. 

Kalau tanya saya kenapa nak join contest ni, jawapan saya ialah saya nak improve teknik SEO. SEO sekitar 2008-2011 sangat berbeza dengan SEO sekarang. Banyak teknik-teknik yang dahulu efektif tapi tidak lagi sekarang. 

Kemudian, saya terjumpa Tuan Azham di FB. Saya tertarik dengan perkongsian beliau dan saya tahu saya boleh belajar banyak benda baru tentang SEO dengan dia. Inilah sebab utama saya buat keputusan untuk join pertandingan ini. 

Dalam pertandingan ini, saya diberikan assignment untuk naikkan 4 keywords di muka pertama carian Google. Keyword yang saya perlu ranking ke first page google adalah kerja sambilan di rumah, kerja dari rumah, bisnes online, dan perniagaan dalam talian. 

Okay menarik. Belajar sambil bersaing dengan peserta-peserta lain. Terutamanya saya telah dicabar oleh peserta bernama Adi. Of course saya jadi semakin excited dengan contest ni. May the best win!

Paling menarik, jumlah hadiah kira-kira RM13,000.00 untuk dimenangi. Semua ni disponsor oleh


Dengan ini saya juga ingin mencabar blog Edza untuk bertanding dalam cabaran ini.

The race begin