1 jenis Kerja Dari Rumah yang pendapatan RM1000 atau lebih 5 angka

Share:
Kerja Dari Rumah

Kerja dari rumah sebagai agen takaful bukan sahaja memberikan anda lebih masa untuk diri sendiri dan keluarga, malahan kerja dari rumah dengan menjadi agen takaful memberikan anda pendapatan yang lumayan.  Ianya bergantung kepada usaha dan rezeki anda apabila masuk ke dalam bidang ini. Kerja dari rumah melalui takaful mampu jana pendapatan sampingan RM1000 sebulan atau pendapatan 5 angka sebulan kepada anda.

Anda tidak perlu punch card untuk masuk ke ofis, tidak ada waktu balik yang tetap, ianya fleksibel. Anda yang uruskan masa kerja anda dan bagaimana anda ingin bekerja. Dan yang lebih menarik, pendapatan atau gaji anda, anda yang tentukan. Jika anda nak lebih, anda yang usaha. Tiada istilah kenaikan hujung tahun 10% seperti kebanyakan syarikat.


Dengan perniagaan takaful, kenaikan gaji setiap bulan melebihi 10% ke 50% atau 200% adalah perkara biasa walaupun tidak masuk ofis. Walau anda hanya kerja dari rumah. Mari saya tunjukkan kiraan ringkas supaya anda mudah faham bagaimana kenaikan pendapatan dalam takaful. Teruskan bacaan artikel ini.

Okay, bagaimana pendapatan itu bertambah? Saya berikan anda gambaran kasar bagaimana komisen atau pendapatan sebagai agen takaful boleh menjadi sangat lumayan. Katakan komisen untuk satu jualan produk takaful adalah RM50. Setiap bulan anda cuma buat 5 jualan. Komisen anda sudah meningkat dari RM0 ke RM250 sebulan. 

Apabila anda teruskan selama 12 bulan sebagai agen takaful yang hanya kerja dari rumah, RM250 di darab dengan 12 bersamaan RM3000.00. Dalam masa 1 tahun anda sudah cipta pendapatan sebanyak RM3000 sebulan. Komisen untuk setiap jualan akan anda terima selama 6 tahun. 

Kerja dari rumah sebagai agen takaful untuk tahun ke 2

Anda ulang perkara yang sama di tahun ke dua. Katakan anda hasilkan komisen yang sama RM3000 sebulan, cuba tambah jumlah komisen anda pada tahun pertama dan tahun kedua, agak-agak berapa? :)

Saya rasa anda boleh kira potensi pendapatan dengan takaful pada tahun ke 3 dan seterusnya. Jika anda buat lebih dari 8 jualan sebulan, maka lebih banyak yang anda dapat. Setuju? 

Cuma, kita kena sedar yang kerjaya sebagai agen takaful memerlukan komitmen yang tinggi dan hati yang kental. Jangan mudah mengalah apabila sudah bermula. Kita perlu yakin setiap usaha pasti akan ada hasilnya. Insyallah.

Untuk bermula, anda mesti ke agensi takaful dan nyatakan hasrat untuk menjadi agen takaful. Cuma, disini dinasihatkan agensi adalah diibaratkan seperti sebuah sekolah. Di mana agen takaful akan di latih tentang perniagaan takaful di agensi. Ini membuktikan pemilihan agensi yang betul akan mempengaruhi bagaimana anda berjaya dan survive dalam industri ini.

Sekiranya anda tidak pasti di mana agensi yang baik untuk anda, saya menjemput anda untuk bermula di agensi kami. Agensi kami merupakan salah satu TOP agensi di Malaysia walaupun jumlah agen kami sederhana. Baru-baru ini agensi kami dinobatkan Top Producer bagi region kawasan utara unutk Quater 3 2017.

Jika anda betul-betul berminat untuk menjadi agen takaful, boleh whatsapp saya di 011-1645 5530. Saya akan kongsikan secara one to one kelebihan menjadi agen tafakul dengan syarikat Great Eastern Takaful. Mari kita sama-sama jadikan kerjaya agen takaful walaupun hanya kerja dari rumah.

Sekadar ingin berkongsi, walaupun kerjaya sebagai agen takaful ini kadang-kadang dipandang rendah oleh segelintir individu, kita harus yakin dengan kerjaya ini kerana kita bukan sekadar mengejar pendapatan semata-mata tetapi kita telah cuba bantu mereka di luar sana agar bersedia menghadapi musibah-musibah kewangan yang mungkin memberi impak besar kepada keluarga mereka. Jika minda kita telah set dengan betul, insyallah kritikan-kritikan negatif tidak memberi kesan kepada kita dalam bisnes ini.

- Jangan ketinggalan membaca artikel saya berkenaan TRIK KERJA SAMBILAN DI RUMAH

Tak perlu risau, hanya berikan diri anda peluang untuk merubah ekonomi diri sendiri dan dan ianya tidak memakan kos yang besar untuk bermula. Anda boleh bermula menjadi agen takaful dengan kos tidak melebihi RM90. Kos sekitar tidak lebih RM90 hanyalah fee pendaftaran untuk mengambil peperiksaan sebagai agen takaful, dan jika lulus anda boleh terus mula berbisnes walau kerja hanya dari rumah tanpa modal.

Bisnes ini berbentuk servis dan anda akan consult mereka di luar sana bagaimana memiliki pelan takaful yang benar-benar komprehensif dan mampu membantu di masa hadapan. Ingat! anda boleh bermula dengan kerja dari rumah sahaja dengan takaful. Mungkin ini jalan yang Allah SWT sediakan untuk anda dalam mencari rezeki untuk meneruskan kehidupan. Boleh hubungi saya jika anda serius mahu menambah pendapatan diri dan keluarga melalui bisnes takaful yang fleksibel.

Terima kasih.
011-1645 5530